Verontrusting over de omvang van de particuliere leningen

De internationale kredietbeoordelingsmaatschappij Moodyth heeft een stabiele vooruitzichten gehandhaafd, zeggende: “De Koreaanse banken zijn ook in herstel, dankzij de relatief snelle economische herstelreductie van Korea.”

Hij waarschuwde echter dat de hoge en snelle toename van de Koreaanse schuldenlast op de middellange en lange termijn de bankkredietrisico’s zou kunnen belasten.

“De absolute omvang en de stijging van de schuldenlast van huishoudens in Korea zijn hoog”, zei Moody’s op 12 december in Webina, “De deugd van de activa van huishoudens die leningen verstrekken, kan worden beperkt door economische schokken of een sterke rentestijging.”

Volgens Moody’s was het aandeel van huishoudens in de schuldenlast in Korea in vergelijking met het bruto binnenlands product (bbp) vorig jaar 100%, hoger dan Zwitserland, Australië, Denemarken, Noorwegen, Canada en Nederland. Met name de groei van de schuldenlast van huishoudens in het tweede kwartaal van 2020, vergeleken met eind 2016, is de grootste van de landen die het vergelijken.

De omvang van particuliere leningen, niet alleen huishoudens, maar ook bedrijven, is vorig jaar aanzienlijk toegenomen, waardoor het economische kapitaal van de hele banksector in Korea is verzwakt. De financiële autoriteiten hebben met name verwacht dat de aflossingen van de leningen in september zullen worden beëindigd, waardoor het percentage insolvente kredieten (NPL) van banken vanaf volgend jaar geleidelijk zal stijgen.

De normalisatie van de dividenden die vorig jaar waren beperkt, en de factor van de toename van dividenden, zoals een extra dividend sinds de tweede helft van dit jaar, kan ook de kapitaalcapaciteit voortdurend verlagen.

Moodyth waarschuwde dat lage rentetarieven en lage niet-rentewinsten de winstgevendheid van binnenlandse banken laag zouden kunnen houden en zouden kunnen leiden tot extra kostenstijgingen voor digitalisering, enz. De uitbreiding van de buitenlandse markt voor winstgevendheid werd ook aangeduid als een potentiële kredietrisico.

Maar dankzij het wereldwijde herstel van de economie, is de wereldwijde bankbiljetten dit jaar stabiel en worden Koreaanse banken ook positief beïnvloed door de Koreaanse economische herstelbelasting. Dit betekent dat de kredietwaardigheid in de 폰테크 toekomst waarschijnlijk terug zal keren naar ‘stabiele’.

Moody’s geeft een rating aan 17 stadsbanken en beleidsbanken in Korea, terwijl de twee 14 banken een ‘stabiele’ vooruitzichten geven en drie lokale banken een ‘negatieve’ vooruitzichten geven.

De bank heeft ook een aanzienlijke dekking opgebouwd, hoewel de insolventieobligaties zullen toenemen, en de verwachtingen die volgend jaar worden gehanteerd, zijn groter dan de verslechtering van de gezondheid van de activa. “De kredietwaardigheid van leningen aan huishoudens is ook goed en de regulering van de overheid, waaronder de versterking van de standaard voor de terugbetaling van de totale schuldenlast (DSR), zal ook de relevante risico’s verminderen.

Ondertussen heeft Moodyth de Koreaanse nationale kredietbeoordeling op een bestaande niveau, Aa2, en de vooruitzichten zijn stabiel.Aa2-ratings zijn de derde van Moody’s kredietbeoordelingssysteem, de hoogste sinds Singapore in Aziatische landen.

Leave a Comment